Volg ons op Facebook

Koplampen herstellen

Zijn uw koplampen dof, zitten er veel krassen op of een verkleurde waas?

Dit is zeer slecht voor het totaalbeeld van uw auto en het is onveilig. Doffe koplampen zijn vrij eenvoudig op te knappen waardoor het zicht en uitstraling weer optimaal wordt.

Doffe koplampen

De oorzaak van doffe koplampen is onder andere het materiaal. Vroeger waren koplampen gemaakt van glas maar tegenwoordig zijn de meeste automerken overgegaan op transparante kunstof met daaroverheen een laag (UV-)coating. Alle auto's zullen na verloop van tijd - bij normaal gebruik - te maken krijgen van een vergeelde en doffe uitslag op de koplampen.

Verwering

De slijtage van de coating op de koplampen heeft te maken met de ultraviolette straling van de zon en de weerinvloeden van buitenaf zoals zure regen en pekel op de weg. Er ontstaan kleine barstjes in de coating en de koplamp zal gaan oxideren en verkleuren. Met als gevolg een aanzienlijk mindere lichtopbrengst en dus een verminderde zichtbaarheid op de weg.

Koplampen polijsten

Doffe, vergeelde koplampen doen afbreuk aan de gehele uitstraling van de auto. Ook al straalt de lak nog zo mooi en heeft uw mooie velgen. Minder zicht in het donker en dus komt de veiligheid in het geding.

Meer informatie en advies?

Wenst u meer advies, informatie of een kostenindicatie? Kom snel naar Schadenet Cloosterman. Onze vakkundige medewerkers vertellen u graag meer.

Direct reparatie plannen | Offerte aanvragen | Online schade calculator

Autoschade? Wij zijn er voor u!

Een afspraak maakt u binnen 5 minuten

Direct reparatie plannen Vraag een offerte aan

Bellen kan natuurlijk ook: 024-3780900